Lies | blog

Triagist

Triagist: meer dan alleen de telefoon opnemen


“Wat weten jullie daar nou van? Jullie zijn toch geen dokters?”

Als triagist horen we dit regelmatig. Maar wist je dat wij goed geschoolde en ervaren zorgprofessionals zijn? Velen van ons hebben jarenlange ervaring en weten precies wat ze doen. Met de NHG-richtlijnen, beeldbellen, digitale triage en collegiaal overleg met artsen beschikken we over de juiste kennis en kwaliteit.

En nee, we schrijven écht niet alleen paracetamol voor. We helpen mensen met kleine kwaaltjes én in levensbedreigende situaties. We luisteren naar patiënten, stellen ouders gerust, helpen bij wondverzorging en beoordelen of iemand direct hulp nodig heeft. Want we weten wanneer iets écht spoed is.

Toch krijgen we vaak vragen en verzoeken die niet voor de spoedpost bedoeld zijn. “Nee, we spuiten die oren niet uit.” “Ja, we snappen dat die hoest vervelend is, maar het is geen spoedgeval.” Steeds vaker benadrukken we dat de huisartsenspoedpost écht voor spoed is. Dat betekent dat je een klacht hebt waarbij medische zorg niet kan wachten tot de volgende werkdag.

Groeten, Lies

Wil jij ook het verschil maken in de spoedzorg? Misschien is triagist worden dan wel iets voor jou, als solobaan of naast je werk als doktersassistent.


Bekijk ook:

Volop uitdaging en mogelijkheden om je te ontwikkelen

Renate, Linda en Lisanne | podcast

Doktersassistent, triagist en HR

Ik vind het heerlijk in Oosterhout

Daan Haverkamp | video

Praktijkhoudend huisarts

Ik ervaar een goede balans tussen privé en werk

Anniek Baijens – van Haren | video

Praktijkhoudend huisarts